BEHANDLINGAR

Fillers

Vad är en filler?

Filler består av Hyaluronsyra (HA). Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden dess spänst och volym. En tredjedel av den kroppsegna hyaluronsyran bryts ned och ersätts varje dag. Den naturligt förekommande hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern vilket resulterar i att huden tappar sin stramhet med åren.

Hur går fillerbehandling till?

Filler administreras genom injektion under huden. Djupet av injektionerna beror på vilket område man behandlar.

När filler injicerats händer olika saker i huden. Den omedelbara effekten är en fyllnad som stramar upp huden. Filler bidrar senare till hudens egna produktion av hyaluronsyra. Injektionerna slätar ut tunna linjer och ansiktsveck. Man kan göra läpparna fylligare eller korrigera deras form.  Filler används också för att bygger upp konturer som kinder och haka.

  

Hur länge varar effekten?

De estetiska effekterna går tillbaka efter varierande tid. Varaktigheten är olika och en medelvaraktighet rapporteras för varje enskild produkt vid tillverkning.

 

När ska man börja med fillerbehandlingar?

Det finns ingen åldersgräns för behandling mot åldrande med fillers, men patienter som har mycket tunn hud behöver en annorlunda behandling jämfört med de med tjockare hud.

Beroende på vilka effekter som önskas underhålls den första behandlingen vanligtvis genom uppföljningsbehandlingar. Vid uppföljningsbehandlingar kan man normalt sett använda en mindre mängd av produkten. De flesta patienter väljer att få en uppföljningsbehandling sex till tolv månader efter den första.

 

Biverkningar

Biverkningarna vid behandling med fillers är i regel mycket få och lindriga.

Biverkningarna är kopplade framförallt till själva nålsticken. Här kan man räkna in blåmärken och risk för infektion.

Lindriga, övergående allergiska reaktioner kan förekomma med en frekvens på mindre än 1:2000 behandlingar.

Ojämnhet i det behandlade området kan förekomma och är övergående.

 

Vad är skillnaden mellan olika fillers?

Olika företag tillverkar olika märken av fillers som till exempel Stylage. Skillnaden mellan preparaten är oftast hur man har länkat molekylerna och hur mycket man har förfinat dem. Tillsatser som kan minska önskade lokala reaktionen som rodnad kan också skilja sig bland preparaten ute på marknaden.

Stylage

Stylage har utvecklats av det franska företaget Vivacy.

Stylage är en 3: generationens ( mest utvecklad) korslänkad hyaluronsyra (HA) utan kristallinska element, vilket gör den smidig och lättsprutad. Det är en färglös gel som injiceras i huden och som finns med i olika sammansättningar.

Hyaluronsyran som används i Stylage är icke-animaliskt producerad. Det långtidsverkande resultatet håller i upp till 12 månader. Stylage har extra tillsatser som visat sig minska den lokala rodnad och svullnaden som kan förekomma efter behandlingen.

De olika sammansättningar av Stylage som används på Klinik Storgatan är framförallt:
Stylage S slätar ut dem finare rynkorna kring ögon eller mun samt i pannan.
Stylage M slätar ut rynkor mellan näsan och mungiporna samt runt läpparna; den kan användas för att göra läpparna fylligare och ge kraftigare läppkonturer.
Stylage L verkar på de synligaste vecken och linjerna och förbättrar ansiktets konturer.
Stylage XL och XXL återställer ansiktsvolym (kinder, näsa och haka).

 

Vill du göra en tidsbokning eller ha mer information om behandlingen? Kontakta oss!